neljapäev, 20. oktoober 2016

Keedumuna retsept

Üha sagedamini tehakse lihtsad asjad nii keeruliseks, et vahel tekib tunne, nagu ei saakski eluga hakkama, vaid oled kellegi arvates valmis idioot ja täielik lödinäpp.
Ma ei mõtle siinkohal kodumasinate manuaale, mis ütlevad, et iga asi töötab paremini, kui see vooluvõrku lülitada. Pean silmas hoopis seda metsikut „kasulik-kahjulik“ ajupesu, mis hoovab kodudesse hommikutelevisiooniga ja lõpeb enne uinumist mõnd ajakirja lehitsedes või netis surfates.
Põhiline teadmine, mille edastab meedia, on see, et elamine on kahjulik ja me teeme enamikke asju täiesti valesti. Magame valesti, ärkame valesti, istume valesti (seda juba WC-s!), toitume valesti jne. Ühesõnaga, kõik on vale!
Veelgi enam, grupp teadlasi jõuab kuskil X-riigi pärapõrgus asuva osariigi anonüümseks jääda soovivas instituudis pidevalt järeldusele, et kõik, millega me kokku puutume, on lisaks veel väga kahjulik.
Me ei tohi end nii-öelda omas elemendis mitte mingil juhul hästi tunda!
Taolise fooni loomine  ja loogiliste pärimuslike käitumismustrite lõhkumine on tööstusele ja turundusele ülikasulikud. Nõnda muutuvad varsti ühiskonna heidikuteks need, kes hommikuti tööle kiirustades mune lihtsalt nii keedavad nagu välja kukub – mõni minut siia-sinna pole ju katastroof.
Aga selgub, et on küll! Esiteks on selline lähenemine labane, ei ole gurmee ja teiseks võib see osutuda äärmiselt ebatervislikuks, nii et peab hakkama end toidulisanditega turgutama. 
Mulle täna juba helistaski üks daam ja teatas, et nende ettevõte on välja töötanud uued vitamiinid …


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!