kolmapäev, 9. november 2016

Eliiti kummitab „asendamatute inimeste“ sündroom (Ka sind, Evelin!)

Tänaste sündmuste valguses vajab Eesti ja ilmsesti kogu Euroopa president Ilvest rohkem kui kunagi varem. Kedagi, kes hoomab sügavuti ameeriklase hinge, tunnebkeelt ja kônepruuki. Haridust tôendavast dokumendist ja heast lastetoast jääb uutes oludes kardetavasti väheseks... Mida aga teeme meie ajaloo pöördelistel hetkedel? Peksame omasid muidugi! Vôiksime kord ära ôppida, et sellest saab käputäis roppsuuröökureid pisikese mônu ja ylejäänud rahvas pika piina. Ehk saame seekord siiski paremini hakkama...“

Nii kirjutas täna president Toomas Hendrik Ilvese endine abikaasa ja TV 3 saatejuht Evelin Ilves oma Facebooki kontol, saades ilmselt innustust USA presidendivalimiste tulemustest.
Mina tahaks küsida, et mis jama see on meie poliitilise eliidiga? Istuvad mingid aastad oma ametites ära ja hakkavad end pidama ei tea kelleks. Mõtlevad, et kui juba nemad on olnud kord väljavalitud, siis on nad ühtlasi ka asendamatud. Paraku ei ole! Kõik siin ilmas möödub ja kõik on asendatavad. Ja ajad ei ole praegu nii pöördelised, et rahvas peaks elama ühe inimese armust.
Proua Evelin, meie valijaid, ametnikud ja maksumaksjad ei ole lambakari ja meil leidub piisavalt tarku inimesi, kes saavad ka Washingtoniga suheldud.
Ja lõpetuseks – kui THI on kõva mees – suuremeelne ja isamaaline mees – ajab ta need Ärmaga seotud jamad korda ning kasutabki oma USA tausta Eesti ja Eesti rahva hüvanguks, mitte ei poe oma eksnaise selja taha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!