reede, 11. november 2016

Joondu! Valvel! Keskele vaat! Kaitseliidule hurraa!

Si vis pacem, para bellum – kui tahad rahu, valmistu sõjaks

Kaitseliit tähistab täna 98. aastapäeva. Tegemist pole küll mingi ümmarguse tähtpäevaga, aga kuna Eesti vanim ja suurim jõustruktuur on juba nii auväärses eas, siis tuleb sündmus ikkagi ära märkida.
Isiklikult mul Kaitseliiduga paraku tihedat sidet ei ole, kuulen nende tegevusest kas meedia vahendusel või tuttavate kaudu. Vene sõjaväes sain korra relva maitse suhu ja kuidagi on nii läinud, et rohkem pole sõjarauda käte vahel olnud.
Aga see ei tähenda, et ma Kaitseliitu oluliseks ei pea. Liidu tegevuse taastamine oli üheksakümnendatel üks oluline turvalisuse tagamise protsess, sest paljud mehed, kes oleks niisama paugutada soovinud, leidsid selleks väljundi organiseeritud korras. Ehk siis Kaitseliit on ära hoidnud nii mõnegi mehe pätistumise ja ma usun, et need isikud on täna selle eest tänulikud.
Kaitseliitlased on osalenud väga paljude kadunud inimeste otsimisel – jällegi väga tänuväärne tegevus.
Ja muidugi, mis kõige tähtsam, Eestil on Kaitseliidu näol väga mürgine okas, mida vajadusel vaenlase rindu torgata, kui peaks tõsisem konflikt tekkima.
Mitmed inimesed peavad Kaitseliidu olemasolu küll ebavajalikuks ja tegevust tuumaajastul naiivseks, aga mina nii ei arva. 
Palju õnne siis, Kaitseliit!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!