esmaspäev, 28. november 2016

Kas kaalu langetamine õigustab tujutsemist teiste kallal?

Olen moodsal ajal, kus igapäevaseks teemaks on pidev salenemine, teinud mõned häirivad tähelepanekud.
Esiteks, inimesed, kes on asunud järsu kaalulangetuse teele, muutuvad organismis toimuvate protsesside tõttu ümbritseva suhtes pahuraks, tigedaks ja õelaks. Nende tujutsemine kandub edasi nende tegudesse ja otsustesse, mis võivad olla ligimestele väga tüütud, väljakannatamatud, aga ka ohtlikud. Hoidku jumal, kui midagi sellist juhtub ministritega või teiste riigi käekäiku juhtivate tegelastega.
Teiseks, paljud kaalulangetajad kipuvad targutama ja halvustama kaaslaste söömisharjumusi, mis sarnaneb piltlikult öeldes sellega, et keegi tuleb ja songib lõuna ajal oma kahvliga sinu prae sees.
Esimese ilmingu kohta tahaks öelda, et vähemalt töötavad inimesed, kes soovivad järsult kaalus alla võtta, peaksid võtma terviselehe ja hoidma sellel perioodil end teistest eemale. Tegemist on ju raviga, haiglase seisundiga ja miks peaks haige siis tööl käima ja teiste närvidel trampima?
Teise ilmingu suhtes tahaks öelda, et pole kellegi asi, mida keegi sööb. Minu pärast joogu inimene iga päev kas või sularasva, kui see talle meeldib. Võib-olla ei ole see tõesti vastutustundlik, aga me elame vabal maal. Totalitarismi ei ole vaja meie rahvale toiduga sisse ajada, nagu mitmed institutsioonid seda teha üritavad.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!