neljapäev, 22. detsember 2016

Lühendatud tööpäev, pikk tööpäev – mis vahet seal on?

Enamikke tööinimesi erutavad sellised teemad nagu lühendatud tööpäev, 6-tunnine tööpäev, rohkem pühasid ja vabu päevi jne.
Tegelikult pole ju vahet, kui pikk sinu tööaeg on, kui teed sellist asja mis meeldib ja kasulik tundub ning võimaldab ära ka elada.
Ja kui oled veel omast tarkusest tööandjaga sellise kokkuleppe sõlminud, kus enamik päevasest ajast kulub tema kasuks rügades, siis pole ju mõtet tööaja üle nuriseda. Kes see tegi? Ise tegi!
Üldiselt peaks olema nii, et täie mõistusega täiskasvanu peaks suutma oma tööaja piires püsida ja vajaliku ära teha. Kui keegi kurdab, et tööpäevad venivad õhtusse ja peab tegema kolme inimese tööd ning seda veel kojugi võtma, siis andke andeks, see on ju vabatahtlik orjus.
Või siis peitub taolise käitumise põhjus tegelikult hoopis kusagil mujal, mitte tööandja-töötaja suhtes, vaid näiteks pangaorjuses, sisemistes hirmudes jms.
Kuidas kellelgi ka ei ole, aasta lõpp on ukse ees ja tasuks aeg maha võtta ning laiemalt mõelda sellele, mida ja miks me üldse teeme. Eriti tasub seda teha neil, kelle ainus mõte on töölt alati võimalikult varakult minema saada või näilisi terviselehti võtta, sest see töö, mida nad teevad, ei paku midagi. Milleks siis olla mõttetu mees või naine?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!