reede, 16. detsember 2016

Ööbiku gastronoomiatalu saab minult 10 punkti

„Eesti uuem köök on justkui pasteedi lakkumine põllukividelt.“ – anonüümseks jääda sooviv toiduhuviline.

Eile õhtul õnnestus ühe jõuluürituse käigus väisata Raplamaal Kuimetsa külas tegutsevat Ööbiku gastronoomiatalu, mille hing on peakokk ja peremees Ants Uustalu, keda laiemalt ka mitmete kokandussaadete kaudu tuntakse.
Kuigi Tallinnast ca tunniajalise autosõidu kaugusele jääv talu asub Kesk-Eestis, on tegemist tõelise ääremaaga soode ja metsade keskel, mille läheduses elavad karud ja peremehe sõnul ka mõnikümmend hunti.
Asukoht on hea kontrast sellele, mis avaneb külastajale renoveeritud talumajas, mille kunagisest jõukusest annavad aimu kõrged laed ja suured ruumid.
Interjöör oli lihtne, hubane ja maalähedane, peremees innustunud ning sõbralik.
Mekkida pakuti viiekäigulist õhtusööki: õuna ja selleri remulaad, kala-püreesupp, puravikuorsotto, aeglaselt küpsetatud lambaliha aedviljadega ja magustoiduks kookose-pohla jäätis iirisekreemi jms lisanditega. Jookidest domineerisid väga head valged ja punased veinid ning kohalik pohla-kadaka-džinninaps, mis pani õhtusöögile jõulumaitselise punkti.
Minu vaieldamatuks lemmikuks osutusid kalasupp ja magustoit, aga ka teised road olid väga head.
Toitude juures meeldis eriti, et kokk ei olnud allunud aastalõpupainele kasutada traditsioonilisi jõuluaegseid toiduaineid a la verivorst ja hapukapsad, vaid pakkus oma parimat nägemust sellest, mida kohalikust toorainest valmistada saab.
Kokkuvõtteks annan toiduelamuse eest 10 punkti skaalal 10 ja kui on aega ning võimalust, siis soovitan kindlasti Ööbiku gastronoomiatalu külastada.
Igaks juhuks märgin ära, et peakokk tõmbab köögi käima, kui õhtusöögile laekub vähemalt 7 inimest, aga siis saate ka ekstra teeninduse. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!