teisipäev, 24. jaanuar 2017

Andke meie pühad tagasi!

Ma ei tunne töötavat inimest, kes ei võtaks uue aasta algul väikese hasardiga kalendrit ette, et uurida, kuidas eeloleva kaheteistkümne kuu jooksul pühadega ehk ihaldatud vabade lisapäevadega asjalood on.
Enamasti selgub, et pühi torpedeerivad kas täielikult või osaliselt nädalavahetused, mis oleks niikuinii vabad. Käesoleval aastal langeb nädalavahetusele kas tervenisti või osaliselt viis püha, mis teeb muidugi paljudel meele kurvaks. Kas me siis tõesti oleme oma riiki nii kehvasti üles ehitanud, et ei vääri kodanikena isegi täisväärtuslikke pühi?
Eriti mõtlikuks muutub meel siis, kui oled tööl, aga sinu kolleegid naabermaades veel pikalt puhkavad.
Valitsusliidust kostub praegu arglikke hääli, et võiks võtta vastu otsuse nädalavahetusele langeva püha eest riigialamatele esmaspäeva vabaks anda. Lubatakse mõõta ja uurida mõju majandusele ning inimeste tervisele. Milleks?
Kodanikud, kes tunnevad, et neid on pühade osas nii Gregoriuse kalendri kui seadusandja poolt petetud, ei ole niikuinii kuigi produktiivsed päevadel, mis on neilt tegelikult röövitud.
Leian, et pikemad pühad mõjuvad perspektiivis rahvale pigem positiivselt. Kui siia lisada veel kodanikupalk ning Ossinovski võitlus joomatõvega, võime jõuda päris elamisväärse komboni.

Sarnasel teemal: Kolmepäevane nädalavahetus on kasulik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!