teisipäev, 3. jaanuar 2017

Haldusreform andis lollidele tiivad

„Kui elada ainult oma lollusega, mujale kippumata, siis pole sellest suurt lugu, et loll oled.“ – Charles Bukowski

Kuigi valitsus raporteerib, et haldusreformi esimene etapp on õnnestunud suurepäraselt, näitab protsessi pimedam pool, et paljudes maapiirkondades on tõesti viimnepäev käes, kuna ajud on maalt lahkunud ja kohalikku võimu esindavad gängid teevad rahva arvamusega, mis aga pähe tuleb.
Selle tõestuseks võib nimetada kümneid valdu, kus vallavanem või volikogu panevad hullu ja üritavad möödapääsmatutele muutustele vastu seista sellega, et keelduvad teiste omavalitsustega liitumast või siis üritavad isiklikul pinnal kasulikke liitumisleppeid sõlmida. Mõnus on olla ju oma 800 pealise lambakarja kunn, ühe jalaga riigi palgal ja teise jalaga oma isiklikus äris. Ma olen päris kindel, et see, mida KAPO on kohalikest omavalitsustest leidnud ja mida korruptsiooniks võib pidada, on kõigest jäämäe tipp. Rehepapid oskavad väga hästi oma lehma lellepoegadega kasulikke skeeme maskeerida.
Ja mis seal salata, ka haldusreformi pooldajate ridades kobrutab täielikku lollust. Kui vaadata, milliseid piire veetakse ja millistele nimedele mõned uued vallad pretendeerivad, tuleb ahastus peale – kas me tõesti pole kolhooside loomise tasemest vahepeal kõrgemale kasvanud? Öelge mulle palun kohalikud volinikud, mis nimi on Kehtnakandi vald või mis surrogaat on tulevane Paide linn, mis hakkab osaliselt koosnema küladest?
Paljudes piirkondades hävitatakse reformi üle jala tehes rahva ajalooline mälu ja asemele sünnib tõeline haldusgräpp. Kõike seda sellepärast, et ühed ei taha ja teised on lihtsalt lollid.
Ühte Eesti piirkonda kutsutakse Lollidemaaks, äkki tahaks keegi selle oma valla nimeks võtta, tõmbaks vähemalt turiste ja irvhambaid ligi?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!