reede, 27. jaanuar 2017

Trump ei tohi aedu ehitada, aga meie tohime?

USA presidendi Donald Trumpi plaan Mehhiko piirile tara välja ehitada ajab paljusid inimesi siin Eestis ohkima, et näe, kus mölakas, ei mõista vaba maailma reegleid.
Sellisest ärevusest on raske aru saada, sest me ise ju ka püstitame naabritega tarasid. Tuletagem meelde Eston Kohveri juhtumit, mille järel hakati Eesti idapiirile üle sajakilomeetrist ja 2,5 meetri kõrgusega piiret rajama. Kui see pole tarastamine, siis mis see on? Kui arvutusi tegema hakata (per kilomeeter ja per capita), siis oleme isegi kangemad tarastajad, kui USA.
Samuti on Leedu lubanud end taraga Kaliningradist ära lõigata ja ka see ei tundu kellelegi peale Moskva võimurite imelik. Õigemini on Kreml baltlaste tarastamistuhina peale lihtsalt irvitanud ja pidanud seda kalliteks lastemängudeks rahva raha eest.
Julgeolekuolukord Vene ja Balti riikide ning USA ja Mehhiko vahel pole võrreldav, kuulen kõlamas vastuväiteid. Kõik on suhteline – kui meil oleks narkokartellid Läti piiri taga, küll siis võrdlusi tekiks. Vähemealt sisejulgeoleku osas.
Miks meie võime, aga Trump ei või tarasid ehitada, kui ta oma nõunikega arvab, et nõnda saab oma riiki kaitsta?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!