reede, 17. märts 2017

IRL 3.0 – Viimane vaatus

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab sellest, kuidas Isamaa ja Respublica liit on enne kohalikke valimisi sattunud krahhi äärele, kuna jääb viimaste küsitluste põhjal suuremates linnades alla valimiskünnise.
IRL-i puhul pole paraku küsimus enam selles, kas leidub mõnda imerohtu, mis võimu nimel oma põhimõtted porri tallanud erakonnale elujõu tagasi tooks. Taolist rohtu pole olemas, kuna erakond on nakatunud usalduskriisi viirusesse, pettes korduvalt oma valijaid ja määrides iga hinna eest koalitsiooni kuulumise himus oma nime.
Küsimus on nüüd ainult selles, kas erakond hääbub vaikselt või ulatab organisatsioonile keegi eutanaasiaks abikäe, sest surmakrambid on juba silmnähtavad. Võtame või justiitsminister Reinsalu kinnisidee kolida Sisekaitseakadeemia Narva või Juhan Partsi haleda teekonna Euroopa Kontrollikotta.
Sel aastal, hiljemalt peale kohalikke valimisi, saame näha IRL-i peiesid. Aga ärge arvake, et see saab olema üldrahavalik ja kurb sündmus – need erakonnad, kes püsivad tervise juures ja valimisvõitluses konte ei murra, tähistavad IRL-i kadumist kindlasti ilutulestikuga.
Vahepeal oli mul isiklikult isegi natuke kahju, et IRL-i saatus selliseks õnnetuks kujunes, sest sellel erakonnal oli õilsaid põhimõtteid ja toredaid liikmeid. Aga elu läheb edasi, tekivad uued valikud ja punased ning Kremli trollid minu häält ikkagi ei saa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Enne mõtle, siis ütle! Aitäh!